Thursday, January 17, 2008

Nu esti tu de vina!

Nu, nu esti deloc iesita din tipar daca din cand in cand ai vrea sa-ti acoperi urechile cu perna ca sa nu mai auzi cum tipa micutul tau.
Singurul mijloc pe care micutul tau il are la indemana pentru a-si exprima nemultumirile este plansul, iar la inceputul vietii e dificil sa le faci fata: ba micutul este ud, ba burtica este goala, ba il strange scutecul, ba e prea cald, ba e prea frig, ba are crampe (vanturi) care ii sfasie burtica de durere.
Tot ceea ce trebuie tu sa faci, este sa descoperi cauza care saboteaza linistea ta si somnul micutului tau si se rezolva imediat!
Un bebelus sanatos, curat si satul este apt sa doarma la loc. Daca totusi nu o face, inseamna ca vrea sa fie luat in brate iar pentru a-si atinge telul nu precupeteste nici o secunda.
Ia-l in brate, mangaie-l, vorbeste-i cu blandete, leagana-l, canta-i ceva placut si retrage-te usor in momentul in care somnul a pus stapanire pe puiul tau.
In acest mod nu te vei transforma intr-o mama nesuferita si fara suflet ci doar vei pasi cu dreptul in lungul drum marcat de zambete dar si de lacrimi al vietii tale ca parinte.

No comments: